Woord van het bestuur februari 2019

120 jaar bestaat onze vereniging Groei & Bloei Helmond e.o. dit jaar, om precies te zijn op 1 juli a.s. (oprichtingsdatum 1 juli 1899!!). Dat gaan we vieren op zaterdag 18 mei.

Dan gaan we het nieuwe tuinevenement van Groei & Bloei bezoeken op het Landgoed Ophemert. De bus voor het vervoer is gereserveerd en dat vervoer is gratis voor u als lid, u betaalt alleen de entreekosten. Dus wilt u mee schrijf dan snel in want vol is vol!!

Eerst even een korte terugblik op de laatste maanden van 2018. De kerst bloemschikdemonstratie door Ralph Bertens op 22 november was

een gezellige avond met prachtige bloemstukken die zoals altijd werden verloot. Tijdens deze avond werd ook de winnaar bekendgemaakt van de bloemschikwedstrijd die op 21 november plaatsvond. De winnaar, Tonnie Smits, mocht bovendien de Mien

v.d. Burgt-v.d. Paal trofee voor 1 jaar mee naar huis nemen. Zoals elk jaar was mevrouw v.d. Burgt er zelf om deze fraaie trofee uit te reiken. Op donderdag 13 december gingen we

naar de kerstmarkt en het kasteel in Doorn. De markt bood voor elk wat wils, het kasteel was zeer de moeite waard en we hadden prachtig weer, kortom het was een heerlijke dag. Ook de

kerstworkshop op 15 december met 16 deelnemers was een succes. Aan

het einde van een gezellige middag ging iedereen naar huis met een prachtig bloemstuk. De uitstekende organisatie was in handen van Annelies Kessels, Tonnie Smits en Ina Doornbos.

Zoals gewoonlijk trappen we het nieuwe jaar af met de Algemene Leden Vergadering op dinsdag 19 februari, aanvang

20.00 uur ten huize van Piet Hein en Ria van Mierlo, Medevoort 9a, Helmond.

Op 19 maart geeft Jan v.d. Kamp een lezing over de verzorging van kamer- en kuipplanten met speciale aandacht voor de toepassing van deze planten of delen daarvan in de bloemschikkunst.

Op 23 maart houden we de actie “Tegel eruit, plant erin” bij tuincentrum Peter van Gennip. Iedereen die een tegel inlevert krijgt een plant cadeau.

De Nationale Tuinweek van 8 t/m 16 juni heeft dit jaar als thema “De levende tuin” en in dat kader komt Egbert Roozen, directeur van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, op 16

april een lezing geven met diezelfde titel in de bibliotheek Mierlo.

Uiteraard kunt u alle informatie over bovengenoemde activiteiten verderop in deze nieuwsbrief vinden.

Maria Haenen-van den Bosch, voorzitter