Helmond

Lezing Kamer- en kuipplanten

Dinsdag 19 maart 2019 verzorg ik bij u een lezing over kamerplanten en kuipplanten. Daar is veel over te vertellen. Het opkweken, de verzorging, het overhouden, welke grondsoort, wanneer bloeit de plant enz. En dat allemaal op één avond. De tijd is te kort! Ik heb wel een idee hoe ik deze avond vol kan praten. Maar het lijkt me leuker en ook zinvoller als u, als plantenliefhebber, naar deze avond komt met de nodige vragen over planten. Neem de plant mee waar u vragen over heeft of waar u zo trots op bent. Wat blaadjes van een plant die afgevallen zijn mag u ook meenemen. Dan kan ik zien wat de plant mankeert en een advies geven.

Planten worden ook wel eens te groot voor in de kamer. Wat doe je dan? Stekken, snoeien of buiten zetten en als kuipplant verder laten leven. Tijdens vakanties in het buitenland zien we de mooiste planten groeien. Kunnen die ook bij ons in de huiskamer of als kuipplant groeien?

Aan de hand van wat dia’s kan ik laten zien welke beestjes er in onze planten kunnen zitten en wat is daartegen te doen!

Deze avond wordt ook verteld welke delen van de plant goed te gebruiken zijn om voor bloemschikken te gebruiken.

Als docent bloemschikken voor een vakopleiding voor bloemisten ben ik veel bezig geweest met planten. Verder heb ik voor vmbo- en mbo- opleidingen plantenboeken geschreven. In mijn laatste boek “Handboek Bloemschikken” wordt uitgelegd hoe je bloemen en bladeren in een bloemstuk kunt verwerken. Deze kennis hoop ik met u op 19 maart te kunnen delen.

Jan van der Kamp