foto's

Welkom

Welkom bij Groei&Bloei afdeling Helmond e.o., een actieve club voor en door leden van Groei&Bloei en andere belangstellenden. De afdeling Helmond heeft een samenwerkingsverband met vijf andere groenverenigingen in Helmond. Deze vormen samen Opens internal link in current windowNatuurplatform Helmond.

Maria Haenen-van den Bosch, voorzitter

Open tuin Estafette Oost Brabant 2018

Dit jaar wordt de Open tuin Estafette Oost Brabant voor de tweede maal georganiseerd.

Er doen 5 afdelingen mee: 27 mei Eindhoven - de Kempen; 10 juni Asten - Someren; 17 juni Helmond; 8 juli Gemert; 19 augustus Meierijstad.

Bij onze afdeling doen de volgende tuinen mee:

Medevoort 9a, 5707 DD Helmond;

Voortuinen Krollaan 62 en 66, 5707 BE Helmond

Buurttuin Brandevoort,   5708 SL Brandevoort

Houtse parallelweg 102, 5706 AE Helmond

Volkstuincomplex de Houtse Akker, Pastoor Elsenstraat, Helmond

Stadstuin Helmond, Katoenstraat 12, 5701 SH Helmond

Tuin de Winkelgaard, Winkelstraat 17, 5713 PN Lierop

De tuinen zijn geopend op 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Wees welkom.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitnodiging bloemschikcursus voorjaar 2018

In januari 2018 start Groei & Bloei afdeling Helmond e.o. met een cursus bloemschikken voor beginners.

De onderwerpen van deze avonden zullen veelal te maken hebben met de lente en Pasen.

U neemt de materialen die U nodig heeft zelf mee en tijdens de les wordt hier een schikking mee gemaakt.

Vooraf wordt samen het thema besproken: bijvoorbeeld het werken met bloembollen, welke technieken we gebruiken zoals het bevestigen van de bloembol in het stuk of blad op draad zetten of vlechten. En ook wat voor soort schikking (vegetatief, driehoeksschikking of krans) gebruikt gaat worden en welke materialen aan planten, bloemen, takken, bakje, oase e.d. meegenomen kunnen worden.

Cursusleider: Harma de Bie tel. 06-13071259

Locatie:
Creatieve ruimte 1e verdieping
Wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 131, 5701 VL Helmond.

Cursusdata:
10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april en 09 mei.
Tijdstip: 20.00 tot 22.00 uur.

Kosten:
€ 30,- voor leden van Groei & Bloei en € 45,- voor niet-leden van Groei & Bloei.

Aanmelden:
Per e-mail naar Annelies Kessels, Coördinator Bloemschikken Groei & Bloei Helmond e.o.
Mail: Opens window for sending emailannelieskesselsdriessen(at)hotmail.com

Kom naar de Tuinweek

Deze maand in Groei & Bloei

Alles is weer fris en groen