foto's

Welkom

Welkom bij Groei&Bloei afdeling Helmond e.o., een actieve club voor en door leden van Groei&Bloei en andere belangstellenden. De afdeling Helmond heeft een samenwerkingsverband met vijf andere groenverenigingen in Helmond. Deze vormen samen Opens internal link in current windowNatuurplatform Helmond.

Maria Haenen-van den Bosch, voorzitter

Op 22 november vind de Kerstdemonstratie van Groei & Bloei afdeling Helmond e. o. plaats in de vertrouwde zaal  van de  Fonkel, Prins Karelstraat 131, 5701VL Helmond.

Ralph Bertens, woonachtig te Helmond-Brandevoort, zal deze avond gaan verzorgen.

Hij zal live, op een podium, voor ons de mooiste bloemstukken in kerstsfeer maken. Deze zullen later op de avond worden verloot.

Tijdens onze  kerstdemonstratie  zal Ralph Bertens diverse technieken en ideeën toepassen, die hem als bloemschikker zo speciaal maken. Hij laat zien hoe u met  een  mooie basis een creatie kunt maken waarmee u hierna ook thuis aan de slag kunt.

De entree voor deze avond is € 3,- voor leden van Groei & Bloei en € 6,- als u geen lid bent van Groei & Bloei. De zaal gaat open om 19.30 uur.

--------------------------------------------------------------------------

Groei & Bloei Helmond en omstreken nodigt iedereen uit deel te nemen aan onze bloemschikwedstrijd op 21 november om de “Mien van de Burgt - van de Paaltrofee” .

Op 22 november is de prijsuitreiking tijdens de Kerstdemonstratie van bloemist Ralph Bertens, die ons dan al in sfeer van Kerst zal brengen. De zaal gaat open om 19.30 uur en de wedstrijdstukken staan dan tentoongesteld. Voor deelnemers van de wedstrijd zijn plaatsen gereserveerd.

De locatie voor de bloemschikwedstrijd en de Kerstdemonstratie is Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 131 in Helmond.

Opzet wedstrijd:

Er kan ingeschreven worden in de volgende categorieën.

• A :  Degene die voor het eerst aan deze wedstrijd meedoet.
  • B :  Degene die al eerder heeft meegedaan.
  • C :  Degene die al jaren meedoet.

Op 21 november start de wedstrijd om 20.00 uur in “De Fonkel “ te Helmond. Als u deelneemt graag om 19.30 uur aanwezig zijn. De werkstukken worden de dag daarna, 22 november, beoordeeld.

Er is een winnaar in elke categorie. Deelnemers zijn verplicht beide avonden aanwezig te zijn.

De organisatie van de wedstrijd is in handen van Harma de Bie en Ina Doornbos. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor leden van Groei & Bloei, niet- leden betalen € 15,00.

De inschrijving sluit 12 november en is pas geldig als het inschrijfgeld is betaald op ons rekeningnummer NL86 RABO 0317 2056 76 t.n.v. K.M.T.P. Afdeling Helmond e.o. Vermeld je voor- en achternaam en de categorie A, B of C waarin je wilt meedoen.

Na loting tussen de winnaars van de verschillende categorieën wordt de “Mien van de Burgt - van de Paaltrofee” uitgereikt. De winnaar krijgt de wisseltrofee een jaar lang in huis.

Namens het Bestuur van Groei & Bloei afd. Helmond e.o.

Annelies Kessels,

Bloemschikcoördinator,

annelieskesselsdriessen(at)hotmail.com.

--------------------------------------------------------------------------

De afdeling Helmond e.o. van Groei  &  Bloei organiseert  op zaterdag 15 december een kerstworkshop bloemschikken in het Wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 131, in Helmond. Tijd 13.30 uur tot 15.30 uur.

Onder leiding van Tonnie Smits maken wij een mooi bloemstuk zodat U al in kerstsfeer komt. Alle materialen worden door Groei & Bloei verzorgd.

De kosten bedragen € 25,00 inclusief een kopje koffie/thee. Leden van Groei & Bloei krijgen € 5,- korting.

U kunt zich voor deze workshop aanmelden door € 25,- of € 20,- over te maken op ons rekeningnummer:

NL8 RABO 0317205676 t.n.v. K.M.T.P. Afdeling Helmond e.o. Vermeld  “Kerstworkshop” en uw voor-  en achternaam.

Er is maximaal plek voor 30 deelnemers dus schrijf tijdig in. De inschrijving is geldig als het inschrijfgeld is betaald. Inschrijven kan tot 5 december.

--------------------------------------------------------------------------

Op 19 september 2018  start Groei & Bloei afd. Helmond en omstreken met een cursus bloemschikken voor instromers en gevorderden.

U  kunt elke les kiezen uit twee onderwerpen . U kiest wat u wilt maken en zorgt zelf  voor de materialen. Aan het einde van elke les worden de onderwerpen voor de volgende les besproken.

Cursusleiders:

Harma de Bie   tel : 06-13071259

Ina Doornbos  tel : 0492-539031

Locatie:

Vergaderzaal  1 & 2 begane grond

Wijkhuis de Fonkel, Pr. Karelstraat 131, 5701 VL  Helmond

Tijdstip:

19.30 tot 21.30 uur

Cursusdata:

• 19 september 2018
  • 17 oktober 2018
  • 14 november 2018
  • 19 december 2018
  • 16 januari 2019
  • 20 februari 2019
  • 20 maart 2019
  • 17 april 2019
  • 15 mei (inhaalles) 2019

De les op 14 november word gegeven door Chris Jongeneel. Zij is een  veel gevraagde docent voor bloemschikcursussen,  is betrokken bij de organisatie van de Zuid Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken en is een kundig jurylid.

Kosten:

€ 60,- voor leden van Groei & Bloei en € 90,- voor niet-leden van Groei & Bloei.

Graag voor start van de cursus het cursusgeld over maken op rekeningnummer

NL86 RABO 0317 2056 76  t.n.v.  K.M.T.P.  Afdeling Helmond e.o.

Inschrijfformulier en info over de cursus:

via de bloemschikcoördinator Groei & Bloei Helmond e.o.:

annelieskesselsdriessen@hotmail.com of tel. 06-15658006

--------------------------------------------------------------------------

Let Op!!! De Open Tuinendag 2019 is op 8 september van 11:00 tot 17:00 uur.

Deze maand in Groei & Bloei

herfstbladeren