foto's

Welkom

Welkom bij Groei&Bloei afdeling Helmond e.o., een actieve club voor en door leden van Groei&Bloei en andere belangstellenden. De afdeling Helmond heeft een samenwerkingsverband met vijf andere groenverenigingen in Helmond. Deze vormen samen Opens internal link in current windowNatuurplatform Helmond.

Maria Haenen-van den Bosch, voorzitter

Dit jaar wordt de Open tuin Estafette Oost Brabant voor de tweede maal georganiseerd.

Er doen 5 afdelingen mee:

• 27 mei Eindhoven - de Kempen
  • 10 juni Asten - Someren
  • 17 juni Helmond
  • 8 juli Gemert
  • 19 augustus Meierijstad

Bij onze afdeling doen de volgende tuinen mee:

Medevoort 9a, 5707 DD Helmond;

Voortuinen Krollaan 62 en 66, 5707 BE Helmond

Buurttuin Brandevoort,   5708 SL Brandevoort

Houtse parallelweg 102, 5706 AE Helmond

Volkstuincomplex de Houtse Akker, Pastoor Elsenstraat, Helmond

Stadstuin Helmond, Katoenstraat 12, 5701 SH Helmond

Tuin de Winkelgaard, Winkelstraat 17, 5713 PN Lierop

De tuinen zijn geopend op 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Wees welkom.

Voor alle informatie over de tuinen klik Opens internal link in current windowhier.

---------------------------------------------------------------------------

Op 19 september 2018  start Groei & Bloei afd. Helmond en omstreken met een cursus bloemschikken voor instromers en gevorderden.

U  kunt elke les kiezen uit twee onderwerpen . U kiest wat u wilt maken en zorgt zelf  voor de materialen. Aan het einde van elke les worden de onderwerpen voor de volgende les besproken.

Cursusleiders:

Harma de Bie   tel : 06-13071259

Ina Doornbos  tel : 0492-539031

Locatie:

Vergaderzaal  1 & 2 begane grond

Wijkhuis de Fonkel, Pr. Karelstraat 131, 5701 VL  Helmond

Tijdstip:

19.30 tot 21.30 uur

Cursusdata:

• 19 september 2018
  • 17 oktober 2018
  • 14 november 2018
  • 19 december 2018
  • 16 januari 2019
  • 20 februari 2019
  • 20 maart 2019
  • 17 april 2019
  • 15 mei (inhaalles) 2019

De les op 14 november word gegeven door Chris Jongeneel. Zij is een  veel gevraagde docent voor bloemschikcursussen,  is betrokken bij de organisatie van de Zuid Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken en is een kundig jurylid.

Kosten:

€ 60,- voor leden van Groei & Bloei en € 90,- voor niet-leden van Groei & Bloei.

Graag voor start van de cursus het cursusgeld over maken op rekeningnummer

NL86 RABO 0317 2056 76  t.n.v.  K.M.T.P.  Afdeling Helmond e.o.

Inschrijfformulier en info over de cursus:

via de bloemschikcoördinator Groei & Bloei Helmond e.o.:

annelieskesselsdriessen@hotmail.com of tel. 06-15658006

Clubkasactie van de Rabobank

De waardecheque van de Rabo Clubkas Campagne is door de Rabobank uitgereikt tijdens een bijeenkomst in de Markthal in Brandevoort Helmond. De actie heeft voor onze afdeling het mooie bedrag opgeleverd van

€ 530,13 en dat allemaal dankzij uw stem. We zijn hier heel erg blij mee en willen u van harte bedanken voor de steun die u onze afdeling heeft gegeven. Het geld is heel erg welkom en zal zeker goed besteed worden!

Koolmezen vergiftigd?

In het Eindhovens Dagblad van donderdag 24 mei kwamen we het volgende verontrustende bericht tegen:

“Vogelbescherming Nederland doet onderzoek naar de hoge sterfte onder koolmezen. De organisatie vermoedt dat de mezen worden vergiftigd door de insecticiden die bij buxusplanten worden gebruikt. Koolmezen zijn gek op de rupsen die op de planten leven. De vogelbescherming kreeg al tientallen meldingen van nestjes met dode koolmeesjes.”

Als uw buxushaagje dus te lijden heeft onder de rupsen van de buxusmot, denk dan goed na voor u met bestrijdingsmiddelen aan de gang gaat. Het kost zomaar tientallen jonge leventjes. En die nieuwe koolmeesjes zijn hard nodig voor het opeten van veel andere “plaagdieren” in uw tuin omdat ze niet alleen buxusmotrupsen op hun menu hebben staan, maar ook allerlei insecten (muggen), spinnen, larven en andere rupsen.

Kom naar de Tuinweek

Deze maand in Groei & Bloei