Activiteiten & Actueel

Excursies Groei & Bloei, afdeling Helmond eo

Excursie naar Kwekerij Muijderman en de tuin van Dini Baten

Op donderdag 7 september gaan we op excursie naar Kwekerij Muijderman in Veldhoven en de tuin van Dini Baten, Boord 47 in Nuenen.

Sinds 2014 is de kwekerij van Erica Muijderman gevestigd op een mooie nieuwe locatie met grote kassen er bij aan de Volmolenweg 9 in Veldhoven. De kwekerij is gespecialiseerd in het kweken en leveren van een zeer breed assortiment tuinplanten en levert zowel aan hoveniers en tuinarchitecten als aan particulieren. Zij kweken voornamelijk vaste planten, maar ook grassen, varens en kruiden, zowel de gangbare als de bijzondere soorten. Daarnaast wordt een zeer uitgebreid assortiment bomen, heesters, rozen en klimplanten gevoerd.

We vertrekken om 9.30 uur vanaf Zwembad De Wissen aan de Keizerin Marialaan in Helmond en komen rond 10.00 uur aan op de kwekerij, waar we ontvangen worden met een kopje koffie/thee. Rond 12.00 uur vertrekken we daar weer en gaan richting Nuenen, waar we de lunch (broodje met koffie/thee) gebruiken in de Opwettense Watermolen.

Om 14.30 uur worden we verwacht in de tuin van Dini Baten aan de Boord 47 in Nuenen en ook daar krijgt u koffie/thee met nog iets lekkers erbij.

Deze 6500 m² grote tuin is door de jaren heen in gedeelten opgebouwd en is in ieder jaargetijde mooi. Vanaf het terras ziet men de borders op kleur, met als blikvanger een Quercus Palustris (Moeraseik). Lopend langs de grassentuin ziet men een mooie Catalpa, waaronder Polistichem Setiferum (Zachte Naaldvaren) is aangeplant.

Vervolgens loopt men door een laantje Parrotia Persica "Vanessa" (Perzisch IJzerhout) en is de mediterrane tuin met warmteminnende planten te zien. Daarachter ligt een formele tuin met als centraal punt een grote strakke vijver en een groente- en fruittuin maken het geheel compleet. In 2006 is er een moderne Japanse tuin aangelegd die is ontworpen door Herman Spijker.

Om 16.30 uur vertrekken we weer naar Helmond.

De kosten voor deze excursie zijn € 23,- voor leden van Groei & Bloei en € 28,- voor niet-leden.

De prijs is inclusief vervoer, koffie/thee op de kwekerij, een broodje met koffie/thee in de Opwettense Watermolen en entree van de tuin van Dini Baten met koffie/thee.

Aanmelden uiterlijk 24 augustus bij Maria Haenen-van den Bosch via dit Initiates file downloadformulier.

Als u bereid bent te chauffeuren en anderen mee te nemen krijgt u een kilometervergoeding van ons.

Let op: U dient de kosten voor een excursie gelijktijdig met de aanmelding zelf over te maken naar de rekening van onze afdeling NL86 RABO 0317 2056 76 ten name van K.M.T.P. afdeling Helmond e.o. onder vermelding van de excursie. Als u zich ingeschreven heeft maar uw bijdrage is niet binnen kunt u helaas niet deelnemen.

meer

 

 

 

13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879