Woord van het bestuur april 2017

Staat de bollenmand die we in oktober maakten er bij u ook zo prachtig bij? Ik geniet er elke dag van. Het begon met de krokussen gevolgd door blauwe druifjes, narcissen en tulpen in diverse kleuren. Een waar spektakel om te zien en ik krijg dan ook veel complimenten. Drie maanden lang gaan we plezier hebben van deze mand die gevuld is met een grote hoeveelheid bollen.

Al met al is het eerste kwartaal van 2017 al weer voorbij en op het moment waarop ik dit stukje schrijf is het heerlijk weer met een temperatuur van rond de 20 graden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 21 februari jl zijn met algemene stemmen twee nieuwe bestuursleden benoemd. We namen afscheid van Marianne van Beek-van den Boomen die de afgelopen jaren onze penningmeester was. We zijn heel erg blij dat we meteen de nieuwe penningmeester mochten verwelkomen; Marjo van der Heijden. Verder trad, tot onze grote vreugde, ook Karin de Vos toe tot het bestuur. Karin verzorgt al jaren onze PR en persactiviteiten. De beide dames stellen zich verderop in de nieuwsbrief aan u voor. Overigens was het een gezellige avond in informele sfeer thuis bij Ria van Mierlo. Alle bestuursleden hadden heerlijke hapjes gemaakt die we onder het genot van een glaasje wijn na afloop van de vergadering lekker opgegeten hebben.

Op dinsdag 21 maart kwam amateurfilmer Cor Speek op uitnodiging van onze vereniging twee films vertonen in de bibliotheek in Mierlo. Voor de pauze was dat “Natuurlijk Geldrop”. Na de pauze volgde “De Strabrechtse Heide in vier seizoenen”. De belangstelling was overweldigend met ca. 80 personen. De avond was dan ook zeer de moeite waard met films van een fantastische kwaliteit.

Tot aan de zomervakantie hebben we nog een heel aantal activiteiten voor u in petto. In de eerste plaats komt op donderdag 20 april Marcel de Wagt een lezing geven met de titel: “De schoonheid van tuinplanten vóór en na de bloei”.

16 Mei gaan we een hangmand maken met prachtig zomergoed.

Ine v.d. Laar heeft een nieuwe activiteit opgestart in de vorm van de Open Tuinen Estafette Oost Brabant. Van mei tot en met september zullen er bij 6 Groei & Bloei verenigingen in Oost Brabant en Noord Limburg tuinen voor u worden opengesteld. Groei & Bloei Helmond e.o. zal als initiator starten op 21 mei a.s.

Daarnaast is er ook nog de landelijke Open Tuinen Dag, dit jaar op zondag 18 juni als afsluiting van de Nationale Tuinweek.

Zaterdag 10 juni maken we een excursie naar Kasteel Geldrop, het park en de Baron z’n Hof in Geldrop en op zondag 11 juni vindt u ons met een kraam op de Natuurmarkt in stadswandelpark De Warande.

Over alle hierboven genoemde activiteiten vindt u verderop in de nieuwsbrief meer informatie. Rest mij nog, alhoewel het pas begin april is, u toch alvast een fijne vakantie te wensen want de volgende nieuwsbrief verschijnt in september.

Maria Haenen-van den Bosch, voorzitter.

Voorstellen nieuwe penningmeester Marjo van der Heijden

Marjo van der Heijden.

Mijn naam is Marjo van der Heijden, sinds kort de nieuwe penningmeester bij Groei & Bloei Helmond en omstreken.

Als tuinliefhebber ben ik enige jaren geleden lid geworden en op een van de bijeenkomsten werd mij gevraagd of ik interesse had in deze functie.

Na enige aarzeling, heb ik hierin toegestemd en nu vol overgave deze taak op mij genomen.

Tot eind 2016 was ik werkzaam bij de accountantsdienst van een financiële instelling.

Naast tuinieren gaat mijn interesse ook uit naar de natuur in zijn algemeenheid en hoe we daar heden ten dage mee omgaan.

Voorstellen nieuwe bestuurslid Karin de Vos

Mag ik mij even voorstellen; ik ben Karin de Vos, 60 jaar.

Sinds vorig jaar gestopt met mijn praktijk fysiotherapie. In mijn vrije tijd mag ik mij graag bezighouden met tuinieren. En in het verlengde daarvan ben ik toegetreden tot het bestuur van Groei & Bloei Helmond e.o waar ik al ruim 10 jaar lid van ben.

Graag verwelkom ik u persoonlijk in mijn tuin op 18 juni, als ik meedoe met de landelijke open tuinen dag.

Westlandse buitenplaatsen van weleer
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879