Helmond

Natuurmarkt Helmond

9 Juni Natuurmarkt Helmond.
Stadswandelpark de Warande in Helmond is altijd al een fijne plek, maar zondag 9 juni is het extra leuk om er naar toe te gaan.
Tussen 12.00 en 17.00 uur vindt hier de “Natuurmarkt Helmond” plaats. In zo’n 40 kramen geven organisaties voorlichting en demonstraties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid; activiteiten voor het hele gezin
zoals kruiden en bloemen proeven, een insectenhotel maken of zaadballen maken.
Ook Groei & Bloei Helmond e.o. is aanwezig, we geven informatie over Groei & Bloei en proberen mensen te interesseren voor een lidmaatschap. Daarnaast verkopen we voor een zacht prijsje planten. De toegang tot de Natuurmarkt is gratis en de markt wordt gehouden in en rond de Bijenhal in De Warande (De Kluis 1 te Helmond).

Planten oppotten en potjes om planten op te potten.
Op zondag 9 juni staan we met een promotiekraam van Groei & Bloei op de Natuurmarkt in Helmond. We proberen voor onze afdeling een extraatje te verdienen door de verkoop van planten.
Zou u ons daarom een plezier willen doen en planten die in uw tuin overbodig zijn in een potje willen zetten zodat wij die tijdens de Natuurmarkt kunnen verkopen? En zou u de planten willen voorzien van een stekertje met daarop de naam van de plant?
Als u geen geschikte potjes heeft om planten in te zetten kunt u een mailtje sturen naar info(at)helmond.groei.nl en kunt u potjes
afhalen die door één van onze leden beschikbaar zijn gesteld. Het zou heel fijn zijn als u de opgepotte plantjes (na afspraak) begin juni wilt afgeven bij een van de bestuursleden (zie www.helmond.groei.nl voor telefoonnummers). Mocht het afgeven niet lukken dan komen we de plantjes bij u ophalen. Helpt u ons met plantjes oppotten voor de verkoop?
 

Boomtuintjes

Zelf een boomtuintje maken? Dat kan!

Dit jaar bestaat Groei & Bloei Helmond e.o. 125 jaar, reden voor een groeninitiatief van 125 boomtuintjes!!! Jaarlijks ondersteunt Groei & Bloei afd. Helmond e.o. succesvolle projecten in de gemeente Helmond. Zo ondersteunen we al verschillende jaren in voor- en najaar de actie met de treffende spreuk van Groei & Bloei “Tegel eruit.. plant erin”! Toen in 2015 de opening van de Nationale Tuinweek van Groei & Bloei in Helmond Brandevoort plaats vond, startten we met het succesvolle geveltuinenproject. Tijdens de opening van de Nationale Tuinweek hebben we toen samen met onze burgemeester, mevrouw Blanksma, de eerste geveltuin in Brandevoort aangelegd en dit mooie initiatief is de start geweest van meer dan 178 geveltuinen die nu in Brandevoort te vinden zijn, en ... er komen nog steeds nieuwe geveltuinen bij!!! Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Groei & Bloei Helmond e.o. is met de gemeente Helmond besproken waarmee we, in ons feestjaar als vereniging, groene initiatieven in Helmond kunnen ondersteunen. We werden geïnformeerd over de mogelijkheid om boomtuintjes aan te leggen. Inwoners van Helmond krijgen hierbij de gelegenheid om een boomtuintje in het openbaar groen bij hun huis aan te leggen en zij kunnen dit kenbaar maken bij de gemeente waarna er contact met de initiatiefnemer opgenomen wordt. Er wordt bekeken waar een boomtuintje aangelegd mag worden en welke afmeting dat mag krijgen. Als iemand tot de aanleg van een boomtuintje overgaat wordt dit vastgelegd op tekeningen bij de gemeente. Ook komt er een bordje in het boomtuintje te hangen zodat de boomtuin niet weggemaaid of platgetrapt wordt. Groei & Bloei is bereid om bewoners van de gemeente Helmond te ondersteunen met adviezen hoe je een boomtuintje aan kunt leggen. Ook kunnen we samen bekijken hoe er op een eenvoudige wijze planten gezaaid en vermeerderd of gescheurd kunnen worden om een boomtuintje aan te gaan leggen. Op de website van de gemeente kunt u op https://www.helmond.nl/Media%20Helmond.nl/Documenten%20Helmond/Actueel/Afval%20en%20milieu/Folder%20boomtuintje%20print.pdf informatie vinden over de aanleg van een boomtuintje. Het eerste boomtuintje in Helmond wordt door Wethouder Bonte van de Gemeente Helmond op woensdag 3 april om 16.45 uur geopend in het plantsoen voor Dennerode 12. Iedereen is hierbij van harte welkom!