Helmond

Elly Smits, coördinator excursies

Op maandagmorgen 7 april hebben Ria van Mierlo en Maria Haenen in het kader van het compliment, een bezoek gebracht aan Elly Smits. We hebben Elly in de bloemetjes gezet en haar bedankt voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging. 

Alweer zo’n jaar of zes regelt Elly al onze excursies en reisjes, soms met wat hulp maar het laatste jaar helemaal alleen. 

Het is iedere keer weer een uitdaging om voor een heel jaar interessante excursies en een mooie reis te organiseren, maar Elly doet dat met veel verve en is daar al die tijd zeer goed in geslaagd. Soms heeft ze samen met haar man Harry de locaties al bezocht, zoals dat bijvoorbeeld het geval was met Het Depot en Het Arboretum in Wageningen. Wat was dat een geslaagde dag vorig jaar, met ook nog eens prachtig weer. Ook het bezoek aan het Weverijmuseum in Geldrop met aansluitend een wandeling door het kasteelpark op 3 april 2012 was een voorbeeld van wat Elly voor ogen staat: een combinatie van natuur en cultuur. 

Ook de reis die gepland staat voor dinsdag 17 juni a.s. heeft weer die combinatie natuur en cultuur. Het belooft iets heel bijzonders te worden met een bezoek aan o.a. twee prachtige tuinen in België. Natuurlijk gaan we gezellig lunchen in een nabij gelegen restaurant, maar voor het zover is heeft Elly nog een excursie geregeld op 6 mei naar de tuin Ons Paradijs in Someren. 

Na de reis in juni gaat Elly stoppen met haar werkzaamheden voor de excursiecommissie en hoewel we dat uiteraard jammer vinden, bedanken we haar voor de perfecte organisatie van veel mooie en interessante reisjes waar we met z’n allen van hebben genoten.

Suzan van der Gaast, bloemschikcoördinator

Op dinsdag 7 januari brachten Ria van Mierlo en Maria Haenen-van den Bosch een bezoek aan Susan van de Gaast. Namens onze vereniging gaven wij haar een compliment in de vorm van een mooie bos bloemen.

Zoals we allemaal weten is Susan onze bloemschikcoördinator en als zodanig erg belangrijk voor ons aangezien bloemschikken een grote populariteit geniet.

Susan is getrouwd en moeder van 3 zoons. Naast dat drukke gezin is zij ook nog coördinator tussentijdse schoolopvang bij de Dierdonkschool en alsof dat allemaal nog niet genoeg is coördineert ze dus de totale bloemschikactiviteiten van Groei & Bloei Helmond.

Ze komt oorspronkelijk uit Borne in Twente waar ze allerlei cursussen bloemschikken heeft gevolgd.

Nadat ze naar Helmond was verhuisd, kreeg ze les van Ria Dijstelbloem, Jolanda Bruins en Liesbeth Kootkar en via onze vereniging volgde ze de opleiding didactische vaardigheden. In 2006 nam ze de functie van bloemschikcoördinator over van Ria.

Wat houdt die functie precies in? Ze regelt de accommodaties, de leraressen, ze stuurt de webmaster aan voor wat betreft deze activiteit, koopt de spullen in voor workshops, de jaarlijkse wedstrijd en de markten en regelt het financiële gedeelte met de penningmeester. Daarnaast geeft ze zelf ook les aan onze cursisten.

Op dit moment stuurt ze 3 groepen aan: een groep beginners in De Fonkel, een groep gevorderden in Mierlo en een groep van 12 vergevorderden eveneens in De Fonkel. De cursussen starten altijd in september en eindigen in april.

Los van de cursussen organiseert ze 3 maal per jaar een inloopavond waarbij de deelnemers zelf de materialen meebrengen en aan de hand van een bepaald thema een werkstuk maken onder haar deskundige leiding.

Zelf heeft Susan een aantal keren deelgenomen aan de ZNKB en de NKB en daar heeft ze twee keer een prijs in de wacht gesleept wat op zich ook weer een compliment waard is, want dat betekent bloemschikken op zeer hoog niveau.

Als bestuur waarderen we Susan enorm en hopen dat ze zich nog lange tijd wil inzetten voor deze mooie activiteit.