Bloemschiklessen seizoen 2022 – 2023

BLOEMSCHIKKEN IN DE PLUKTUIN

Zaterdagmorgen 10 september van 10-12 uur.
Onderwerp: Bloemen plukken en als boeket schikken in Pluktuin t’ Voortje in Mierlo.
Ieder kan zelf een bos bloemen plukken. Met deze bloemen gaan we o.l.v. de bloemschikdocenten een boeket binden dat in een vaas gezet kan worden.
Website: www.pluktuinmierlo.nl
Plaats: Voortje 55, 5731 PP Mierlo
Toegangsprijs: Voor leden van Groei & Bloei 5 euro per persoon
Niet-leden betalen 7,50 euro per persoon.
De bloemen komen voor eigen rekening en kosten 50 cent per centimeter (de omtrek van de bos bloemen wordt onder aan de stelen gemeten).
Het is handig om zelf een vaas mee te nemen waarin het boeket geplaatst kan worden.
Ieder kan op eigen kosten iets drinken met of zonder iets lekkers erbij.
Aanmelden : Vóór 1 september a.s.
- aanmelden per mail naar info@helmond.groei.nl en door betaling van 5 euro voor leden.
- aanmelden per mail naar info@helmond.groei.nl en door betaling van 7 euro voor niet-leden.
Betaling s.v.p. op bankrekening NL86RABO0317205676 t.n.v. K.M.T.P. Helmond e.o. onder vermelding van
“Workshop Pluktuin ’t Voortje”.

Informatie over de bloemschikcursus basistechnieken 2022-2023 van Groei & Bloei afdeling Helmond en omstreken. Deze cursus is bedoeld voor de beginnende bloemschikker.

Cursusleider: Ina Doornbos
Locatie: Wijkhuis de Fonkel, Pr. Karelstraat 123, 5701 VL Helmond Vergaderzaal 1 & 2 begane grond.
Tijdstip: 19.30 uur tot 21.30 uur
Cursusdata en thema 2022
Woensdag 7 september Vegetatieve schikking *
Woensdag 12 oktober Herfstblad rijgen en/of spiesen
Dinsdag 29 november Verrassingsles*
Woensdag 30 november Bloemschikdemonstratie
Woensdag 14 december Toef
Cursusdata en thema 2023
Woensdag 11 januari Gebruik van Amaryllis in een bloemstuk
Woensdag 8 februari Valentijnshart
Woensdag 8 maart Schikken zonder steekschuim
Woensdag 12 april Hoe maak je een korenschoofboeket
Woensdag 10 mei Inhaalles (als er een les gemist is)
Materiaal wordt alleen verzorgd door Groei & Bloei als dit sterretje * staat vermeld.
Bij de verrassingsles worden de werkstukken tijdens de bloemschikdemonstratie beoordeeld door docenten van een andere afdeling van Groei & Bloei.
Aan het eind van de les worden de gemaakte stukken geëvalueerd en gefotografeerd.
Ook wordt het thema voor de volgende les uitvoerig besproken en sturen de docenten U voorafgaand aan de les nog meerdere suggesties en tips over het thema via de mail toe.
Kosten: € 80,- voor leden van Groei & Bloei en € 110,- voor niet-leden van Groei & Bloei.
Dit is inclusief een kopje koffie of thee en extra lesmateriaal.
Graag voor 1 september inschrijven per mail aan info@helmond.groei.nl en het cursusgeld
onder vermelding van “Bloemschikcursus beginners 2022-2023”.
Voor meer info over de cursus kun je mailen met info@helmond.groei.nl

Informatie over de bloemschikcursus voor gevorderden “Bijzonder bloemschikken“ Groei & Bloei afdeling Helmond e.o."

Cursusleiders: Harma de Bie en Ina Doornbos
Locatie: Wijkhuis de Fonkel, Pr. Karelstraat 123, 5701 VL Helmond
Vergaderzaal 1 & 2 begane grond
Tijdstip: 19.30 uur tot 21.30 uur
Cursusdata en thema’s 2022
Woensdag 21 september Boeket met Frame (korenschoof of lineair)
Woensdag 19 oktober Een meter Herfst (guirlande)
Dinsdag 29 november Verrassingsles*
Woensdag 30 november Bloemschikdemonstratie
Woensdag 21 december Dennenappels
Cursusdata en thema’s 2023
Woensdag 18 januari Japanse klemtechnieken
Woensdag 15 februari Staand of hangend arrangement met ring(en)
Woensdag 15 maart Wandelende tak (Langwerpige tafelschikking)
Woensdag 19 april Weven
Woensdag 10 mei Inhaalles (als je een les gemist hebt)
Materiaal wordt alleen verzorgd door Groei & Bloei als er een sterretje * vermeld staat.
Ook wordt het thema voor de volgende les uitvoerig besproken en sturen de docenten, voorafgaand aan de les, nog meerdere suggesties en tips over het thema via de mail.
Kosten van de cursus zijn € 80,- voor leden van Groei & Bloei en € 110,- voor niet-leden van Groei & Bloei. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.
Graag voor 1 september 2022 inschrijven per mail aan info@helmond.groei.nl en het cursusgeld overmaken op rekeningnummer NL86 RABO 0317 2056 76 t.n.v. K.M.T.P. Afdeling Helmond e.o.
onder vermelding van Bloemschikcursus gevorderden 2022-2023.
Voor meer info over de cursus kun je mailen met info(at)helmond.groei.nl